Görev ve Etkinlik Alanlarımız

Üniversitemiz, yükseköğretimde toplumsal katkıyı; tüm iç ve dış paydaşların karşılıklı etkileşimi ve işbirliği ile sağlanan bir süreç olarak görmektedir.

Bu fonksiyon, YÖK ve Yükseköğretim Kalite Kurulu standartlarına uygun olarak değerlendirilmekte ve uluslararası düzeyde de tanınmış akreditasyon kuruluşları tarafından desteklenmektedir. Üniversitemiz, bu süreçte Avrupa Birliği projeleri ve Avrasya Üniversiteler Birliği işbirlikleri ile güçlü bir uluslararası bağlamda toplumsal katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

İstanbul Aydın Üniversitesi’nin toplumsal katkı görevleri, çeşitli araştırma merkezleri, akademik bölümler ve öğrenci kulüpleri aracılığıyla yürütülmektedir. Bu görevler kapsamında, üniversitemiz özellikle afet yönetimi, sürdürülebilirlik, eğitim teknolojileri ve kamu sağlığı gibi alanlarda öncü projeler geliştirmekte ve bu projelerde çeşitli ulusal ve uluslararası fonlar ile işbirliği yapmaktadır.

Etkinlik alanlarımız, toplumsal etkiyi maksimize etmek ve katkı süreçlerimizi daha geniş bir kitleye yaymak amacıyla sürekli olarak genişletilmekte ve çeşitlendirilmektedir. Bu alanlarda yürütülen faaliyetler, TÜBİTAK ve Avrupa Birliği projeleri gibi prestijli akreditasyonlarla desteklenmekte, böylece uluslararası arenada da üniversitemizin toplumsal katkı kapasitesi güçlendirilmektedir.